Kategórie
Farníček Oznamy

Koledovanie s Dobrou novinou 2021

Milí veriaci, s pojmom Dobrá novina sa na Slovensku stretávame už 27. rok. V našej obci je to už 15 rokov, čo sme prvýkrát zavítali do Vašich domovov s koledníkmi, prinášali zvesť o narodení nášho Pána a tým pomáhali ľuďom, ktorí to potrebujú.

Minulý rok bol iný, poznačený pandémiou. Ale napriek tomu sa koledovanie uskutočnilo, hoci v inej forme, keďže nebolo možné robiť veci tak, ako sme boli zvyknutí. Verili sme, že tento rok sa situácia zlepší, ale, žiaľ, stále nevieme, aké opatrenia budú počas sviatkov a v akej podobe bude možné koledovať. Napriek tomu by sme chceli pokračovať v tejto dobročinnej akcii aj tento rok. Nezávisí to však len od nariadení, ale hlavne aj od záujmu detí a samozrejme aj ich rodičov.

Keď som si pozeral fotky od začiatku tejto akcie, ktorej som sa zúčastňoval ako sprevádzajúca osoba, zistil som jednu podstatnú vec. Detí, ktoré majú záujem o túto akciu, každým rokom ubúda.

Ježiš nám v Matúšovom evanjeliu hovorí:

Čokoľvek ste urobili jednému z týchto mojich najmenších bratov, mne ste urobili. …
Čokoľvek ste neurobili jednému z týchto najmenších, ani mne ste to neurobili.

Mt 25, 40-45

Preto by som chcel osloviť hlavne deti a mladých, aby sa rozhodli, či sa chcú tento rok zapojiť do koledovania, lebo bez nich to nepôjde. Či majú záujem ukrojiť si kúsok zo svojho času a pohodlia, ktoré nie sú také samozrejmé pre mnohé deti na tomto svete – že nie je pre ne samozrejmosťou voda, jedlo, teplá posteľ, že nemôžu chodiť do školy… Zároveň by som chcel poprosiť aj rodičov a starých rodičov, aby podporovali deti v takýchto aktivitách. Aby sme neboli ľahostajní, ale aby sme sa snažili byť všímaví k núdznym. Záleží na nás, či naša farnosť bude duchovne rásť alebo nie.

Preto, deti, mládež, ak sa chcete tento rok zúčastniť koledovania, prihláste sa do budúcej nedele 14. novembra 2021, a to mne osobne, vo Facebookovej skupine Koledníci alebo na adrese Farníčka (farnicek.dl@gmail.com).