Kategórie
Farníček

Máj – mariánsky mesiac

Počas roka často slávime nejaký sviatok zasvätený Panne Márii – Ježišovej mame. Ale máj je mesiacom, ktorý je jej celý zasvätený. Mária porodila Ježiša, dala mu život. A máj, kedy sa aj celá príroda prebúdza k životu, nám ju môže pripomínať.
Jednou z modlitieb k Panne Márii je ruženec. Má pevne danú štruktúru a zatiaľ, čo sa modlíme niekoľkokrát za sebou modlitbu Zdravas‘, Mária, premýšľame nad udalosťami v živote Márie a Ježiša (tomu hovoríme ružencové tajomstvá).
Ak si nechceme počítať na rukách, môžeme použiť pomôcku, ktorej sa tiež hovorí ruženec. Pozostáva z kríža a guľôčok a každá z nich predstavuje jednu modlitbu.

Pripravil som pre vás pomôcku, ako sa modlí radostný ruženec, v ktorom si pripomíname Ježišovo narodenie a detstvo. Obrázok si vyfarbite a popri tom sa môžete v modlitbe prihovoriť našej nebeskej Matke Márii. Pošlite mi vyfarbený obrázok a napíšte mi, aké iné ružence (okrem radostného) ešte poznáte.

Vaše odpovede a kresby mi pošlite na e-mailovú adresu farnicek.dl@gmail.com najneskôr do soboty 22.5.2021 do 12:00. A nezabudnite napísať svoje meno, priezvisko a adresu. Meno výhercu sa dozviete na nedeľnej sv. omši.


Správna odpoveď na minulú úlohu:

Ježišovi na každom z nás ZÁLEŽÍ.
Pastier hľadal ovečku, ktorá sa nachádza pod ovečkou s písmenom L.