Kategórie
Farníček

Nedeľa Dobrého pastiera – hlavolam

Dnes slávime nedeľu Dobrého pastiera – Ježiša Krista. V dobe, keď žil Ježiš tu na zemi, bolo bežné, že ľudia chovali ovce. Preto každý vedel, ako sa správa dobrý pastier: záleží mu na každej ovečke a keď je jeho stádo v nebezpečenstve, je ochotný ísť aj do veľkého nebezpečenstva, aby ich ochránil pred vlkom alebo iným dravcom. Ovečky z jeho stáda poznajú pastierov hlas a keď na ne zavolá, idú za ním, lebo mu dôverujú.
Tak, ako Ježiš pozná a hľadá každého jedného z nás, aj v dnešnej úlohe hľadá pastier jednu konkrétnu ovečku – jej obrázok drží v ruke. Nájdite, ktorá to je!
A mám pre vás aj druhú úlohu: keď správne zoradíte písmená z ovečiek, dozviete sa, prečo je Ježiš dobrým pastierom.

Vaše odpovede a kresby mi pošlite na e-mailovú adresu farnicek.dl@gmail.com najneskôr do soboty 8.5.2021 do 12:00. A nezabudnite napísať svoje meno, priezvisko a adresu. Meno výhercu sa dozviete na nedeľnej sv. omši.

Správna odpoveď na minulú doplňovačku:

Ježišovo mŕtve telo zabalili do plátna a položili do hrobu. Na druhý deň ráno išla k hrobu Mária Magdaléna. Videla, že veľký kameň, ktorý zakrýval vchod do hrobu, je odvalený. Bežala za Petrom a Jánom. Tí pribehli k hrobu, vstúpili dovnútra, ale uvideli tam ležať len plátna. Mária Magdaléna stála pred hrobom a plakala. Zbadala Ježiša, ale nespoznala ho. Ježiš ju oslovil: „Mária!“ a ona zvolala: „Učiteľ!“ Mária Magdaléna šla za učeníkmi a oznámila im: „Videla som Pána!“