Kategórie
Farníček

Osemsmerovka – sv. Jozef

Od 8. decembra minulého roku až do 8. decembra tohto roku slávime Rok sv. Jozefa – ženícha Panny Márie, Ježišovho pestúna a ochrancu Svätej Rodiny. Zároveň sme mali tento piatok (19.3.) slávnosť sv. Jozefa.

Jozef bol s Ježišom od jeho narodenia, pozná detské radosti, túžby aj starosti. Môžete sa na neho hocikedy obrátiť s prosbou.

Keď Jozef s Máriou ešte nebývali spolu, Jozef sa dozvedel, že jeho milovaná Mária čaká dieťa. Bol v rozpakoch a nevedel si to vysvetliť. Vo sne sa mu však zjavil Boží anjel a povedal mu, že Mária čaká dieťa – Ježiša – Božím zásahom. Anjel ho posmelil, aby sa nebál vziať si Máriu za manželku. (Mt 1, 18-25) Jozef sa zachoval čestne a odvážne. Viete prečo? Dozviete sa v tohtotýždňovej osemsmerovke.

Správnu odpoveď mi pošlite na e-mailovú adresu farnicek.dl@gmail.com najneskôr do soboty 27.3.2021 do 12:00. A nezabudnite napísať svoje meno, priezvisko a adresu. Meno výhercu sa dozviete na nedeľnej sv. omši.

Nájdite všetky slová a z písmen, ktoré vám zostanú, poskladajte odpoveď na súťažnú otázku.

ČLOVEK, DUCH SVÄTÝ, HRIECHY, MANŽEL, MATÚŠ, MENO, MÁRIA, NARODIL, OCHRANCA, PORODÍ, POTAJOMKY, POTUPA, POČALA, POČALO, PREPUSTIŤ, PRIJAŤ, PRIKÁZAL, PÔSTNE, SPRAVODLIVÝ, SVOJ ĽUD, SYN, SYN DÁVIDOV, UKÁZALO SA, UVAŽOVAL, VO SNE, VYSLOBODÍ, ZAMÝŠĽAL

Správna odpoveď z minulého týždňa:
POPOLCOVÁ STREDA