Kategórie
Farníček

Martin z Tours – môj príbeh (4.)

Ahojte, mojí milí kamaráti! Na tento týždeň som si pre vás pripravil niečo iné. Keď ste sa už dozvedeli čosi z môjho života, poviem vám, čo sa dialo po mojej smrti. Môj nástupca biskup sv. Bricius dal nad môj hrob v kláštore v Candes-Saint-Martin postaviť malú kaplnku. K môjmu hrobu však začali prúdiť zástupy pútnikov, takže kaplnka čoskoro nestačila pre toľkých ľudí. Neskorší biskup sv. Perpetuus dal preto postaviť v Tours baziliku, do ktorej preniesli moje telo a ktorá mi bola v roku 471 zasvätená. Po celom Francúzsku a neskôr po celom svete začali ľudia zasväcovať kostoly sv. Martinovi – jedným z nich je aj kostol v Dolnom Lopašove.

Budem rád, ak mi nakreslíte alebo namaľujete niektorý z kostolov, ktorý je zasvätený sv. Martinovi. Nemusí to byť len kostol v Dolnom Lopašove, ale aj inde na Slovensku alebo vo svete. (A dopíšte mi, kde sa nachádza, aby som ho nemusel dlho hľadať.)

Svoje kresby/maľby mi odfoťte a pošlite na e-mailovú adresu farnicek.dl@gmail.com najneskôr do soboty 13.3.2021 do 12:00. A nezabudnite napísať svoje meno, priezvisko a adresu. Meno výhercu sa dozviete na nedeľnej sv. omši.

Správna odpoveď z minulého týždňa:
Cirkev si môj sviatok pripomína 11. novembra. (A to je zároveň deň, kedy mám na Slovensku meniny a v Dolnom Lopašove máme hody.)

Hrobka sv. Martina z Tours
Hrobka sv. Martina z Tours