Kategórie
Oznamy

Koledovanie s Dobrou novinou

Každý rok na sv. Štefana sa deti z Dolného Lopašova spoločne so sprevádzajúcimi osobami zapájajú do koledníckej akcie Dobrá novina, ktorú organizuje eRko – Hnutie kresťanských spoločenstiev detí – ohlasujeme radosť z narodenia Božieho Syna, konáme zbierku na pomoc chudobným v subsaharskej Afrike a zároveň zachovávame tradície koledovania. V aktuálnom 26. ročníku Dobrej noviny koledujeme pre mladé matky v Ugande.

Keďže nechceme vystaviť zvýšenému riziku nikoho zo zúčastnených, bude tento ročník iný. Súčasný plán je preto taký, že deti vystúpia s koledníckym vinšom na sv. Štefana (26.12.) na záver sv. omší o 8:00 a 11:00 hodine a zbierka do koledníckej pokladničky sa vykoná v kostole.

Pre ľudí, ktorí nebudú na sv. omši prítomní, sa bude kolednícky program vysielať naživo na farskej Facebookovej stránke a zbierka sa vykoná tak, že sprevádzajúce osoby navštívia zahlásených dobrodincov v ten istý deň (26.12.) v popoludňajších hodinách.

Prosíme deti, ktoré sa chcú zúčastniť koledovania, aby sa prihlásili čím skôr u Jozefa Mnešického alebo Mareka Fabiana.

Bližšie informácie budú oznámené podľa vývoja situácie vo farských oznamoch a na webovej a Facebookovej stránke farnosti.

Mary sa vydala za Juliusa, keď mala 17 rokov. V tom čase bola v 9. ročníku na základnej škole. Manžel pracoval v hlavnom meste, odkiaľ jej posielal peniaze. Na dôstojný život to jej rodine nestačilo. Zlom nastal, keď sa v jej farnosti Budaka dopočula o kurzoch šitia, ktoré organizovala Katolícka charita Tororo s podporou Dobrej noviny.